lauantai 29. marraskuuta 2014

Ikävöin

Täällä yli 3kk olleena alan huomaamaan asioita, joita ikävöin. Tottakai ikävöin mulle läheisiä ihmisiä, mutta nyt kerron pienistä asioista, joita kaipaan.
Yksi suurimmista asioista, joita ikävöin on aamut Suomessa. Ne hetket kahvia juodessa. Oi, kahvi on kyllä myös yksi suurista kaipauksistani!
En uskonut vielä Suomessa sanovani tätä, mutta kaipaan pyöräilyä. Se on niin helppo tapa liikkua paikasta toiseen! Pyöräilystä tulee mieleen salille meneminen ja koulu. Koulusta ikävöin sitä kouluruokaa. En oo kyllä valittanutkaan siitä koskaan ja oon aina arvostanu ilmaista kouluruokaa, mutta nyt ikävöin sitä todella paljon. Salille meneminen oli myös iso osa mun elämää. Siellä oli kiva olla ja kuntoilla. Täällä sali on tosi pitkällä ja on siinä muutama muukin turha ongelma. Jotenkin vaan harmittaa, koska salilla käyminen oli niin iso osa mun elämää ja rakastin sitä ja nyt mulla on vuoden tauko siitä.
Myös vapaus on asia, jota täällä ei ole niin paljon. Koulu on tiukkaa ja vanhemmat on aina huolehtimassa kaikesta. En sano, että se olisi huono asia, mutta Suomessa oli niin helppoa mennä vain koulun jälkeen kaverille tai keskustaan. Täällä asiat ei luonnistu ihan yhtä helposti!
Täällä suurimmaksi osaksi kaikki ruoka on roskaruokaa. Jos sitä ei haeta pikaruokalasta, sitä tehdään itse. Ihan hyväähän se on, mutta alkaa jo tökkimään. Siksi kaipaankin ihan kotiruokaa ja erityisesti mummin lihapullia ja kunnon puuroa. Maitorahkaa banaanilla ja hunajalla tuli kulutettua monta kulhoa viikossa ja siksi sekin on kaipauslistalla. Täällä suklaa ei oo niin hyvää kuin Fazer, mutta se menettelee. Karkit tosin on tylsiä ja mauttomia. Irtokarkit maistuis nyt hyvin ja erityisesti ne toffeeneliöt! Porissa on kahvila, josta saa ihanaa salaattia. Stenun salaatiksi sitä kavereiden kanssa kutsutaan ja se on ollut mun mielessä jo kauan täällä ollessa. Ruisleipäkään ei olisi pahitteeksi...
Kaipaan myös lohta. Erityisesti lohihyvettä... Täällä ei kukaan syö kalaa ja vasta nyt tajuan, kuinka paljon me suomalaiset syödään kalaa verrattuna jenkkeihin!
Viimeisenä tulee mieleen sauna! Tiedän, että täällä on saunoja jossain, mutta en ole päässyt niitä vielä kokemaan ja oon kuullut, ettei ne ole kauheen lämpimiä.
Tässä teille vielä muutama kuva meidän viikonlopun vaihtaritapaamisesta. Meillä oli vähän kuin aikaistettu thanksgiving dinner ja kaikki kokkas jotain kotimaastaan. 
IMG_0999
IMG_1004
IMG_1001

2 kommenttia: